Ahogy már megszokhattátok, télen új étlappal jelentkezünk. Ilyenkor elköszönünk néhány nyári ételtől, melyek helyét felváltja néhány régi, téli kedvenc, mint pl. a legendás fokhagymalevesünk vagy épp a sült túrós palacsinta.
Azonban idén több új ételt is az étlapunkra tűztünk bízva abban, hogy közülük néhányan igazi Csülök Csárda kedvencekké válnak.
De nézzük csak, melyek ezek:
SZÉKELYGULYÁS: Ez a pompás paprikás-tejfölös-káposztás húsétel nem a székelyek, hanem Petőfi Sándor barátjának, Székely Józsefnek a nevét viseli, aki kitalálta a receptet és a pesti Arany Sas fogadó tulajdonosával elkészíttette.
TÁRKONYOS PULYKAREGULEVES: Citrommal és tárkonnyal készített pulykaragu leves, zöldségekkel és fűszeres burgonyagombóccal.
TAPAS „HÚNGARO”: Spanyol módra, de magyaros ízekkel. Sonka-sajt-kolbász-szalonna kompozíció, friss kenyérrel.
SZŰZÉRMÉK SAJTMÁRTÁSBAN: A szűzéméket baconba tekerjük, és vaslapon megsütjük. Háromféle sajtból készült tejszínes mártással, burgonyakrokettel és párolt rizzsel tálaljuk.
HÁTSZÍN PORTÓI MÁRTÁSSAL: A szép hátszínszeletet roston megsütjük, pikáns oportómártással és házi burgonyafánkkal kínáljuk.
MAKÓI HÁTSZÍN: A hátszínt egy napig fűszeres pácban érleljük. Mustárral megkenjük és roston megsütjük. Ropogós sült hagymát halmozunk rá és mellé egészben sült burgonyát adunk.
BESZTERCEI LIBAMEL: A rozéra pirított libamellet aszalt szilvával és sütőtökpürével tálaljuk.
ASZALT PARADICSOMMAL TÖLTÖTT PULYKA: A friss pulykamellet ízletes aszaltparadicsomos és sajtos töltelékkel látjuk el, bundázzuk, kisütjük, majd burgonyapürével szervírozzuk.
ERDEI GOMBÁS VADDISZNÓPÖRKÖLT: Az ízletes vadpörköltet erdei gombákkal tesszük még testesebbé. Sütőtökös tócsnira halmozzuk és sietünk vele az asztalhoz.
ROSTON SÜLT FOGAS: A fogasfilét rostlapon pirosra sütjük, közben pikáns citromos, petrezselymes, fokhagymás vajjal locsolgatjuk, majd póréhagymás burgonyapürével szervírozzuk.
CSŐBEN SÜLT BROKKOLI: Háromféle sajtból készült besamel mártással sütjük aranyos barnára. Kímélő és ízletes fogás.
CSÁSZÁRMORZSA:Alias „smarni”. Finom baracklekvárral, mazsolával és porcukorral.